A LisKaLand alapkoncepciója önmagában is izgalmas, ám a játékosok színvonalas előadásokon, illetve egyéb szakmai és szórakoztató programokon is részt vehetnek.
Tavaly igen neves előadókat is vendégül láttunk - idén sem lesz ez másképp.

Az alábbiakban egy még nem végleges, de biztos listát láthattok. Az egyeztetések továbbra is zajlanak, a programok listáját folyamatosan bővítjük.

Jelentkezés  

Szakmai programok

Kerekasztal-beszélgetés:

Téma: A magyar társadalom helyzete, kiutak, lehetőségek

Felépítés: A kerekasztal-beszélgetés lényege, hogy három különböző szakterület (közgazdaságtan, politológia, szociológia) képviselői beszélgetnek, vitatkoznak a megadott témáról. A beszélgetést egy moderátor vezeti, a hallgatók pedig bármikor közbeszólhatnak, kérdezhetnek a vita során.

Esettanulmányi verseny:

A résztvevők kipróbálhatják magukat, megcsillogtathatják talpraesettségüket és tudásukat egy esettanulmányi versenyen is. Négyfős csapatokban dolgoznak ki egy gazdasági témájú esetet, a megoldást pedig zsűri előtt prezentálják. A nevezési díjat ökiben kell fizetni, a győztesek szintén jelentős mennyiségű ökivel gazdagodnak.

Készségfejlesztő tréning:

A BME Szociológia és Kommunikáció Tanszéke jóvoltából két, fél napos készségfejlesztő tréningen vehetnének részt a tábor részt vevői, melyeket a tanszék oktatói tartanak.

Sárközy Tamás előadása

Nagy Mártonnak, az MNB Pénzügyi Stabilitás helyettes vezetőjének előadása

ProBank bankszimuláció

A Bankárképző 1992 óta nagy sikerrel alkalmazza Magyarországon az Európa-szerte elismert és bevált bankszimulációs tréningeket. A ProBank egy egyedülálló bankszimulációs program és tréning, mely egy hitelintézet pénzügyi menedzsmentjének minden lényeges területét gyakorlatorientáltan mutatja be úgy, hogy közben a külső tényezők (versenytársak, gazdasági környezet) hatását is beépíti. A résztvevők valós menedzsment problémákkal szembesülnek, és versenyző piaci környezetben hoznak komplett banki, üzleti csapatdöntéseket, szimulálják az általuk kialakított bankstratégiát és piaci döntéseket, amelyek következményeit rögtön láthatják és elemezhetik a trénerek segítségével. A tréning segít megérteni a bank működésének összefüggéseit és az egyes döntések hatásait, amely által javul a döntési hatékonyság és a résztvevők világos képet kapnak a sikeres működéshez szükséges lépésekről.

A szoftver 2008- ban kifejlesztett új verziója az utóbbi években megváltozott piaci viszonyoknak, és szabályozói környezetnek megfelelően a Bázel II- es új tőkeszabályozás elveinek megfelelően került kialakításra. A játékosok így olyan üzleti stratégiát alakíthatnak ki, amely kellő kockázattudatossággal párosul. A tanfolyam időtartama 3 nap, melynek során a résztvevők 4 döntést hoznak, és annak hatásait elemzik a trénerek közreműködésével.

Kapcsolatháló kutatás:

A tábor résztvevői egyúttal egy izgalmas és újszerű társaskapcsolat-hálózati kutatásban is részt vehetnek, amelynek eredményeiről (kapcsolati halójukról) a tábor vége után információt is kapnak majd. Azok között, akik a kérdésekre minden nap válaszolnak, a tábor utolsó napján 10 pendrive-ot sorsolunk ki.


Szórakoztató programok

Bűvészshow Hajnóczy Somával:

A bűvészet nem csupán hivatás Soma számára, hanem életforma. Az elmúlt évtizedben Soma egyedi stílust alakított ki, amelynek segítségével bejárta a világot. Műsorával megjelent Európa, USA és Ázsia számos színpadán, bűvészkongresszusán és gálaműsorában. Előadásai, melyeket a dinamizmus, humor, lezserség és modern zene mellett a vicces, érthető és pergő előadásmód jellemez, garantáltan örök emléket nyújtanak mindenkinek. Soma bűvészetének elsődleges célja, hogy a nézőknek olyan élményben legyen részük, amilyenben addig soha.

Záhony Unplugged Project együttes koncertje:

A Z.U.P. egy sok stílusba belekóstoló zenekar, mely 2007-ben alakult az ország észak-keleti csücskében, Záhonyban. Repertoárjukon a legváltozatosabb zenei stílusok remekei kerülnek újraértelmezésre. Legyen az pop, rap vagy rock, itt minden új köntöst kap. Így a népszerű átdolgozások mellett, olykor meglepő dallamvilágú csemegékkel is találkozhatunk. Bővebb információ a honlapjukon:
http:// www.zahonyunplugged.hu/

Apropó zenekar kocertje:

Az Apropó zenekar 2002-ben alakult. Elsősorban az igazi szórakozást szeretik, vagyis, hogy ők is jól érezzék magukat amikor zenélnek, amit a közönség is általában érez, és ennek köszönhetően igazán nagy bulik szoktak kerekedni bárhol is vannak. Bővebb információ a honlapjukon: http://www.apropozenekar.hu/

Gazember zenekar:

Békésszentandráson alakult a zenekar 2006 őszén, Turna Tamás és Stuller István elképzelései alapján. A zenekarral kizárólag rock feldolgozásokat játszik. A paletta elég széles, és szeretnék minden korosztályú hallgató igényeit kielégíteni. Bővebb információ a honlapjukon:
http://gazember.uw.hu/